Nyhetsbrev september

Nu tuffar hösten igång för er företag och även för Växande Älmhult.

 

Möte med lokala politiker

Styrelsen för Växande Älmhult träffade våra ledande politiker nu i augusti och vi diskuterade företagsklimatet, näringslivets synpunkter på den fördjupade översiktsplanen, färdig mark för verksamheter, politikernas tankar om kommunens näringslivsarbete m.m. Det var en god dialog på mötet.

 

Kompetensförsörjningsprojekt inom teknik och naturvetenskap

Kompetensförsörjningsprojektet Makers Tour mot nya höjder som vi informerat om tidigare invigs 12/9. Som en del av det vill skolklasser om ca 25 elever komma ut på företagsbesök. Det handlar om ca 45-60 min på förmiddag respektive eftermiddag. Vi hoppas att några företag har möjlighet att ställa upp vid 1, 2 eller flera onsdagar under kommande höst- respektive vårtermin. Meddela intresse till daniel@vaxandealmhult.se

 

Skola-näringsliv

Vi har skickat ut vår årsplan för arbetet med skola-näringsliv och som vi delvis förutspådde finns förändringar vad gäller prao för högstadiet som är inställt och det blir även viss påverkan på praktik för de teoretiska programmen på gymnasiet men det är sagt att APL ska fungera som tidigare. Växande Älmhult kommer under hösten lägga lite extra krut på att försöka se till att programråden fungerar så bra som möjligt och att rätt företag får inbjudan och uppmuntra företag att delta och bidra så att utbildningarna blir så bra anpassade för näringslivet som möjligt. En ansökan om en yrkeshögskoleutbildning i Älmhult kommer lämnas in under september. Mer information kommer om detta.

 

 

Vi lyssnar på er!

Vi försöker ha stora öron och lyssna vad som är viktigt för er företagare. Har ni frågor som ni tycker är viktiga att prioritera framöver så hör gärna av er till mig.

 

Vänliga hälsningar Daniel Uppsäll

 

Växande Älmhult

 

 

  Växande Älmhult
Box 27
343 21 Älmhult
Tel: 072-3024500
daniel@vaxandealmhult.se
vaxandealmhult.se