Nyhetsbrev 6 maj

Hej på er!

 

En annorlunda värld börjar bli vardag då det fortfarande är osäkert hur länge vi kommer påverkas av det rådande läget. Ett tips som jag noterade från experter på Företagens coronalinje i morse var följande:

 

När den normala vardagens kaos inte upptar all tid att reagera på så satsa istället på att agera och fokusera på era mål för att utveckla och ställa om för att möta framtiden ännu bättre och effektivare.

 

I viss mån börjar nog några företag hinna med att få in en del mer vanliga saker i den rådande vardagen. Växande Älmhult kommer efter hand nu presentera en del digitala aktiviteter som kan vara av intresse för vårt nätverk och vi ser gärna aktiviteter i samarbete med någon medlem. 

 

Aktivitet kompetensförsörjning 27/5 kl 09.00-09.30

Den 27/5 planeras en digital presentation om ett regionalt kompetensförsörjningsprojekt med fokus på ungas intresse för teknik, naturvetenskap och matematik. Samverkan sökes med näringslivet. Ni som har intresse och möjlighet att delta anmäler er till daniel@vaxandealmhult.se senast 19/5. Läs mer här!

 

Save the date 3/6 kl 09.00-09.30

En digital föreläsning "Smart marknadsföring i svåra tider" planeras för fullt och en mer formell inbjudan kommer inom kort. Föreläsningen görs i samarbete med en av våra medlemmar SMP och deras mediespecialister. 

 

Sommarjobb för ungdomar

Kommunen erbjöd i år 150 ungdomar sommarjobb men p.g.a. rådande förutsättningar med corona och begränsningar som det medför blir det betydligt färre som kan få sommarjobb. Kommunen uppmuntrar föreningar och företag att ställa upp. Det behövs handledare och det går att erhålla handledarbidrag för den rollen. Kontakta Jenny Envinge, HR-specialist på telefon 0476-64 24 09 eller feriearbete@almhult.se

 

PRAO

Det är ju som vanligt planer för prao för åk 8 och 9 till höstterminen med god framförhållning. För att ge våra ungdomar bästa förutsättningar bör vi planera för att kunna genomföra prao som vanligt. Om situationen med Corona skulle visa på att prao inte går att genomföra får ju alla förhålla sig till det. Eventuella synpunkter från er företag kring detta mailas till daniel@vaxandealmhult.se.

 

Goda exempel och möjligheter

Handelsplats Älmhult har en app som gör det väldigt enkelt för företag att köpa matkuponger på lokala restauranger till sina anställda. Läs mer hur det funkar här! Flera företag har redan testat detta. Är fler företag intresserade så kontakta Per Faeltenborg 0709-625736 

 

Älmhults kommun har gjort en egen satsning i samma anda och visar uppskattning för sina anställda vilket också kommer gynna lokala restauranger.

 

Nationellt stöd

Nu har det kommit ett direkt omsättningsstöd till företag kopplat till hur stor omsättningstapp företaget har. Läs mer här!

 

 

Kör hårt! Varje dag räknas!

 

/Daniel Uppsäll

 

Växande Älmhult

  Växande Älmhult
Box 27
343 21 Älmhult
Tel: 072-3024500
daniel@vaxandealmhult.se
vaxandealmhult.se