Info 13 februari

Hej på er!

Snart sportlov för de som även är föräldrar men företagens verksamhet rullar på ändå.

 

Företagssafari

Idag åkte ca 280 personer bestående av ca 20 lärare, 3 politiker och sedan elever från årskurs 8 på företagssafari fördelat på 3 industriföretag och ett byggföretag. Elever fick chansen att få se företagen ute i verkligheten innan det börjar närma sig att välja inriktning till gymnasiet. Viktig och bra aktivitet i samarbete mellan skola och näringsliv! 

 

Halvdagskonferens 11/3 kl 13

En av våra medlemmar, Möckelsnäs Trädgård- och Kulturcentrum, är medarrangör till en halvdagskonferens på palladium i Växjö med temat "Naturen och Kulturen - Vår tids hälsorum". Mer detaljinfo finns under denna länk.

 

Styrelse och valberedning

Den 16:e april kl 17-18 är det dags för årsstämma för Växande Älmhult (18.30 samma kväll blir det företagsmingel). Valberedningen är i full gång med sitt arbete. Vi uppmuntrar Växande Älmhults medlemmar att komma in med tips på lämpliga kandidater till både valberedning och styrelse före 21:e februari (d.v.s. inom en vecka) till Per Faeltenborg på per@hotstuff.se. För den som känner sig mer bekväm att kontakta mig går det också bra på daniel@vaxandealmhult.se så förmedlar jag vidare.

 

Valberedningen består idag av tre stycken Per. Per Andersson som kommer att lämna valberedningen vid stämman. Per Faeltenborg som representerar företag inom handeln med sitt företag Hot Stuff och sin roll med koppling till handeln och centrum inom Handelsplats Älmhult. Per Olofsson är också handlare och driver butiken Olofssons kläder. Då en lämnar valberedningen och vi har två representanter inom handelsbranschen kvar söker vi minst två nya kandidater som kan representera andra branscher och gärna även kvinnor då det just nu bara är män. Exempelvis inom industrin där flera av våra större medlemsföretag verkar men det kan även vara representanter för någon annan bransch.

 

Växande Älmhults styrelse representeras idag av

Nils-Åke Elheim, Hallabro Elektriska

Louise Hydling, Stena Aluminium

Pelle Björkman, DeltaData

Ulrika Svensson, Swedbank

Henrik Arvsell, Swepart

Håkan Persson, Håkan Persson Konsult

Stefan Moberg, Hema Rostfritt

 

Adjungerade (då de är nytillkomna under året och ej hunnits väljas in personligen på någon årsstämma):

Susann Pettersson, kommunchef Älmhults kommun

Maria Kristiansson, näringslivsutvecklare Älmhults kommun

 

Vi är givetvis tacksamma om ni medlemsföretag aktivt bidrar med tips på nya kandidater till valberedning och styrelse.

 

Hälsningar Daniel Uppsäll

 

Växande Älmhult

  Växande Älmhult
Box 27
343 21 Älmhult
Tel: 072-3024500
daniel@vaxandealmhult.se
vaxandealmhult.se