Nyhetsbrev maj 2021

Hej på er!

 

Sommaren är svårflörtad i år. Det kommer några dagar värme och man tror det är dags men sedan kommer kyla och kalla vindar igen. Vi får hoppas att den sena starten innebär fantastiskt svenskt sommarväder under semester och ledighet.

 

Nyhetsbrev

Mailadresserna för utskick av nyhetsbrev är uppdaterade. Meddela gärna om ni vill ändra någon adress till ert företag. Vi vill gärna uppmuntra att stora företag lägger till fler kontakter till sitt företag för att vi ska få bättre spridning. Ni hör av er till daniel@vaxandealmhult.se

 

Näringslivsmorgon 9/6

Kommunen bjuder in till digital näringslivsmorgon igen 9/6. Denna gång är Växande Älmhult gäst och ett av våra medlemsföretag Rosholm Dell Advokatbyrå. Se inbjudan och info om anmälan under följande länk.

 

Välkomna att delta!

 

Trygghet och brottslighet

19/5 deltog Växande Älmhult i ett digitalt möte om trygghet och brottslighet i Älmhults kommun. 

Kris- och beredskapsstrateg Håkan Helgesson tillsammans med kommunpolis Staffan Käll bjöd in till mötet och presenterade från trygghetsmätningen 2020 och frågorna rörande trygghet och brottslighet i Företagsklimat 2020. Därefter var det dialog om hur kommunen och polisen kan ta detta vidare. Se det som en ambition att ta denna fråga vidare tillsammans med företagen i Älmhults näringsliv. Ett mycket positivt initiativ.

 

Mer information om detta kommer i ett separat nyhetsbrev.

 

Skola och näringsliv

Årscykeln för programråd nästa läsår håller på att uppdateras för att kunna förmedlas ut till er företag före sommaren.

 

Det finns förhoppningar att kunna genomföra PRAO igen till hösten och skolorna planerar för detta och hoppas näringslivet är med på tåget om förutsättningarna finns.

 

2022 går Yrkes-SM av stapeln i Arenastaden i Växjö. Det är dags att både skolan och näringslivet börja fundera på vilka från näringslivet och gymnasieskolan som vill delta och samarbeta kring detta. Det är fortsatt viktigt att lyfta yrkesprogrammen och detta är ett tillfälle för näringslivet att delta och gymnasieskolan att marknadsföra sin skola och sina program.

 

 

 

Växande Älmhult önskar en fin start på de riktiga sommarmånaderna. Just denna period är verkligen namnet på föreningen talande. Det växer så det knakar. Blad och blommor slår ut och det är så vackert.

 

Daniel Uppsäll

Växande Älmhult

 

 

  Växande Älmhult
Box 27
343 21 Älmhult
Tel: 072-3024500
daniel@vaxandealmhult.se
vaxandealmhult.se