Vinter 2020

Hej på er!

Just idag är det vinter med någon minusgrad, snö och sol. Idag funkar rubriken "Vinter 2020", men det är bäst att skicka snabbt för imorgon kan det vara höst- eller vårväder igen.

 

Företagsklimat

Växande Älmhult började året tidigt i januari för att diskutera företagklimat och vad vi tillsammans kan göra framåt. Regionchefen för svenskt näringsliv Ulrica Bennesved var med liksom ledande politiker och tjänstemän. Det var ett bra möte och det finns höga ambitioner från både näringsliv och kommunen att jobba mot ett bättre företagsklimat.

 

Företagargalan

Den 30/1 var det åter en lyckad företagargala på Balders Hage i Häradsbäck med stort antal deltagare och många värdiga pristagare. Växande Älmhult delade ut årets utvecklingspris till Natek Power Solutions. Se motivering och bild från galan här.

Smålänningen var på plats och bevakade galan. Länk till websändning och länk till artikel

 

Kommunens budgetkickoff 

Kommunens initiativ idag 5/2 för att ge delaktighet om kommunens förutsättningar för planerings och budgetarbetet är bra. Informationen om beslut om en mer serviceinriktad myndighetsutövning och ett servicecenter som på ett effektivare sätt ska kunna möte de flesta frågor är mycket positivt ur ett näringslivs-perspektiv. Det bjöds även på en mängd övrig information och inspiration. Bl.a. om den ständigt aktuella frågan "Digitalisering"

 

Företagsregister

Kommunens näringslivsutvecklare Maria uppmuntrar alla företag att uppdatera eller lägga in sina uppgifter i kommunens företagsregister.

 

Upphandling cateringtjänster

Kommunen bjuder in till dialog med intresserade leverantörer inför ny upphandling av cateringtjänster den 10/2 kl 10 i kommunhuset.

 

/Daniel Uppsäll

Växande Älmhult

 

Kalender

13/2 

Företagssafari genomförs med nästan 300 elever från årskurs 8 på företagen Alfings, TEXO, NYBE och IKEA Industry

 

13/3

Möte bokat med riksdagspolitiker med anknytning till Kronoberg.

 

19/3

UF-mässa. Kronobergs mässa för unga företagare hålls i Älmhult

 

16/4

kl 17-18 Årsstämma Växande Älmhult 

kl 18.30 företagsmingel med bl.a. Gert-Eric Lindquist, Nibes VD, som talare.

"Save the date" mer info kommer.

 

  Växande Älmhult
Box 27
343 21 Älmhult
Tel: 072-3024500
daniel@vaxandealmhult.se
vaxandealmhult.se